12:15

FC Assyriska Örebro

Referat: Frövi IK - FC Assyriska Örebro

Ungt Frövi föll med flaggan i topp
Topplaget FC Assyriska Örebro gästade Frövi för match i futsaltrean. FIK mönstrade ett väldigt ungt lag där flera av spelarna gjorde sin debut i futsalvärlden och summerar vi truppen så var 8 av 10 spelare ungdoms- och juniorspelare. Danne hade taktiken klar och matchplanen följdes av killarna från första till sista spark. Direkt i matchens inledning är FIK väldigt nära att ta ledningen och det är Runa som passar Johannes som passar fram Kevin i ett väldigt fint läge och Kevin trycker iväg en bössa som gästerna lyckas rädda med en räddning av hög klass. I minut 4 testar gästerna att lyfta in bollen framför FIK:s mål men Hannes är med och greppar bollen. FIK spelar till sig en hörna i samma spelminut och hörnan skapas efter ett snabbt omställningsspel, tyvärr blir hörnan resultatlös. Mellan matchminut 5 och 10 skapar Assyriska några hörnor där de testar några varianter men FIK är med och det blir aldrig några farliga chanser. Pekkala roffar åt sig bollen på egen planhalva och lyfter upp bollen mot Max som på helvolley trycker iväg bollen som letar sig över mål - väldig bra omställning av FIK:s unga grabbar. Nästa FIK chans kommer i minut 14 då Hamodi tar bollen från en anfallare i Asyriska och sätter fart på vänsterkanten, Hamodi går förbi en back och testar sedan ett skott från vänsterkanten men tyvärr smiter bollen förbi fel sida av stolpen. Assyriska skapar ett farligt anfallsspel i minut 15 som avslutas med ett bra skott mot mål men skottet räddas av Hannes som gör en bra match i FIK-målet. Nästa farlighet är Frövis och det är Runa som klackar bollen till Kevin som från ett bra läge testar ett skott men boll en i mål. Tyvärr lyckas Assyrsika göra två mål i första halvleks sista spelminut så ställningen i paus är 0-2.
FIK reducerar direkt i andra halvleks inledning då vi får en hörna efter ett farligt anfall. Runa tar hörnan och petar bollen till Johannes som på rullande boll vräker i väg bollen som letar sig upp i målvaktens vänstra kryss, reducerat till 1-2. Gästerna utökar sin ledning till 1-3 i nästa anfall och målet kommer till från nära håll efter några sidledspassningar. I minut 23 lyfter vi upp bollen mot Runa som finns i ett bra läge men det kommer en avblåsning för lite för tufft spel- synd bra läge. I minut 24 skapar Assyriska ett farligt anfall som med Hannes gör en bra räddning på avslutande skott. Eliot åker på en tuff tackling i spelminut 25 men domaren väljer att blunda och det kommer ingen signal, borde ha varit både signal och ett gul kort. I minut 28 kommer Runa loss på vänsterkanten och gör ett inspel mot mål där Eliot finns men bortalaget lyckas avvärja en bra FIK-chans. Nästa anfall skapas av FIK och det är ungdomsfyran med Birk, Max, Hamodi och Pekkala som trycker på och skapar 4-5 farliga målchenser där bollen till slut hamnar hos Pekkala som placerar bollen i nät och det är reducerat och ställningen är 2-3. I spelminut 30 kommer 2-4 efter ett skott från vänsterkanten som letar sig in i ena hörnet. Birk testar ett skott i minut 33 där målvakt släpper reyur men tyvärr hinner ingen FIK-are upp returen utan gästerna rensar. Två minuter senare kommer Johannes på vänsterkanten och är nära att komma fri men en tå i samband med en glidtackling lyckas avvärja en farlig FIK-chans. Runa som sällan blir arg blir frustrerad i minu 34 då han hålla fast och tröjan står som en fiolsträng, domaren står bra till och ser allt men blåser inte vilket är väldigt konstigt då situationen enligt regelboken borde ha varit både frispark och varning men men så är det i bland. Med 5 minuter kvar av matchen testar gästerna att spela med Joker och det är nära att medföra i ett FIK-mål då Max roffar åt sig bollen i minut 36 men lyftet mot öppet mål går en bit utanför. Minuten senare är vi nära igen då Runa tar bollen i en duell och bredsidar iväg bollen, från egen planhalva, men bollen går strax utanför. Sista heta chansen är även den Frövis men Kevins inspel mot Runa i sista spelminuten når aldrig Runa, handlade om några mm annars hade Runa haft öppet mål.
Summerar vi matchen som slutar med förlust (2-5) så gör vi det genom att ge FIK högt betyg för ett bra försvarsspel som var bättre än gästernas anfallsspel. Vi ger naturligtvis alla spelare beröm och lyfter lite extra på hatten för alla unga spelare som går ut och spelar en väldigt bra futsal som bådar gott inför framtiden.